Wat zijn de voordelen van een prote?ne dieet ?

By Admin On December 7, 2010 Under Dieet

Ten eerste behoudt men met het

prote?ne dieet

zijn spiermassa, de belangrijkste verbranders van calorie?n. Ten tweede lassen we een rustpauze in voor onze pancreas zodat deze opnieuw in evenwicht kan komen.

Waarom is dit belangrijk? De pancreas is het orgaan in ons lichaam dat verantwoordelijk is voor de transformatie van suikers in vet en de stockage van vetten in ons lichaam. In onze huidige voeding zit echter zoveel suikers dat onze pancreas wel eens op hol slaat.

Hoe werkt de pancreas? Wanneer we trage of snelle gluciden (suikers) eten, zal onze pancreas insuline aanmaken om de volgende twee redenen:
– Verminderen van de hoeveelheid suiker in ons bloed
– Stockeren van vet in ons lichaam

Wanneer de pancreas niet optimaal werkt, gebeurt het dat er teveel insuline wordt geproduceerd die de suikers omzetten in vetten zodat er een plotse terugval is van suikers in het lichaam. Ons lichaam stuurt signalen dat het suikers nodig heeft en men heeft de ?onbedwingbare? behoefte om snel iets te eten. Indien de pancreas ontregeld is, zullen we opnieuw teveel insuline vormen, teveel suikers, teveel insuline, teveel suikers?.en aangezien we al die suikers niet kunnen verbranden, worden ze opgeslagen als vet.

Wat kunnen we eraan doen? De pancreas is een orgaan dat gemakkelijk ontregeld raakt maar ook zeer snel terug in evenwicht kan gebracht worden. Het prote?ne dieet is arm aan suikers en zal automatisch de pancreas rust geven. Een evenwichtige pancreas zal er ook voor zorgen dat we in de stabilisatiefase van ons

dieet

effectief op gewicht blijven.

Indien u een proteine dieet wenst te volgen, raden wij u deze producten aan: proteine dieet

Be Sociable, Share!

Bookmark

Related Posts

  • No Related Posts

Add a comment

  • Avatars are handled by Gravatar
  • Comments are being moderated