Aanhoudende vermoeidheid wordt vaak niet serieus genomen

By Admin On January 28, 2012 Under Vermoeidheid

Aanhoudende VermoeidheidMensen die kampen met langdurige vermoeidheid, lopen vaak tegen veel onbegrip aan. Een tijdje wat rustiger aan doen en wat meer proberen te slapen zijn dan toch al snel de tips die worden gegeven. Langdurige

vermoeidheid

moet echter niet onderschat worden. Na rugklachten is aanhoudende vermoeidheid ??n van de meest voorkomende gezondheidsproblemen. Vermoeidheidsklachten worden echter vaak niet zomaar serieus genomen, een probleem waar helaas veel mensen tegenaan lopen.

Aanhoudende vermoeidheid

Vele mensen kampen met vermoeidheid. Voor de meesten is dit gelukkig van korte duur. Soms een paar dagen, soms zogenaamde ‘voorjaarsmoeheid’. Vaak verdwijnen de klachten weer net zo snel als ze gekomen waren. Helaas heeft niet iedereen dit geluk. Het kan gebeuren dat vermoeidheid langere tijd aanhoudt en niet meer vanzelf over gaat. De oorzaak ligt dan vaak allang niet meer bij te weinig slaap.

Het zoeken naar de oorzaak

Het belangrijkste is dat iemand met

vermoeidheidsklachten

serieus wordt genomen. Naast dat langer aanhoudende vermoeidheid natuurlijk niet fijn is om mee te leven, moet de invloed hiervan op het functioneren van een persoon ook niet worden onderschat. Concentreren kost veel meer moeite, het reactievermogen gaat achteruit en zelfs van ontspanning kan niet meer worden genoten als je constant moe bent.

Het kan zijn dat lichamelijke problemen de oorzaak zijn van aanhoudende vermoeidheid, zoals bijvoorbeeld de ziekte van Pfeiffer en andere aan Pfeiffer verwante virussen. Daarnaast kunnen ontstekingen, een slecht werkende schildklier en bloedarmoede ook

aanhoudende vermoeidheid

als gevolg hebben. Voeding speelt ook een belangrijke rol, zo is het belangrijk dat er bij een bloedonderzoek niet alleen naar een ijzertekort wordt gekeken, maar ook naar mogelijke tekorten van andere vitamines en mineralen, met name vitamine B. Hierdoor is het van belang dat er bij aanhoudende klachten een uitgebreid bloedonderzoek wordt gedaan.

Het kan echter zijn dat er geen lichamelijke problemen worden aangetroffen. Oververmoeidheid kan ook een gevolg zijn van langdurige stress of andere psychische problemen zoals depressie of (de aanloop naar) een burn-out. Ook AD(H)D kan aanhoudende vermoeidheid tot gevolg hebben. In dit geval is het ontdekken van een directe oorzaak vaak een stuk ingewikkelder. Een therapeut kan hierbij helpen. Als er na uitgebreid lichamelijk en psychisch onderzoek geen oorzaak gevonden wordt, de vermoeidheid aanhoudt en er ook andere klachten als algehele malaise en krachtverlies bijkomen, kan het zijn dat de diagnose Chronisch Vermoeidheidssyndroom (CVS) gesteld wordt.


De behandeling

In de meeste gevallen waarbij er een lichamelijke of psychische oorzaak aan wordt getroffen, bestaat er ook een gepaste behandeling. Een vitamine- of mineralentekort is in de meeste gevallen eenvoudig te verhelpen door een beter uitgelanceerd dieet en zo nodig supplementen of injecties. Heeft de vermoeidheid een psychische oorzaak, dan kan een therapeut helpen deze oorzaak aan te pakken en de vermoeidheid zo te verhelpen. Wordt de diagnose CVS gesteld, dan bestaat de behandeling vooralsnog vooral uit symptoombestrijding.

Het is hoe dan ook belangrijk dat iemand met vermoeidheidsklachten zich niet af laat schepen zonder enig onderzoek. Er zijn vele mogelijke oorzaken van aanhoudende vermoeidheid en het is niet voor niets dat het na rugklachten ??n van de meest voorkomende gezondheidsproblemen is.

Verminderen van stress

Be Sociable, Share!

Add a comment

  • Avatars are handled by Gravatar
  • Comments are being moderated