Osteopathie binnenkort erkend

By Admin On November 10, 2016 Under Algemeen - Gezondheid

In Belgiƫ is het beroep van osteopaat nog steeds niet wettelijk geregeld in de zin dat vandaag iedereen zich een osteopaat mag noemen. Hierdoor heeft de patient geen echte bescherming omdat ook personen die enkele weekends een opleiding hebben gevolgd, zich osteopaat mogen noemen. Daarom zijn vele osteopaten aangesloten bij de vereniging van osteopaten die alleen osteopaten met een diploma erkent.

Hoe kan je als patient deze erkende osteopaten herkennen? Door een terugbetalingsbewijs voor de mutualiteit te vragen. De meeste mutualiteiten betalen immers een (beperkt) bedrag van een (beperkt) aantal consultaties terug indien deze heeft plaats gevonden door een erkend osteopaat.

Binnenkort zou osteopatie erkend worden als eerstelijnsbehandeling zonderechter een medisch voorschrift voor beeldvorming te mogen uitschrijven. Aangezien er na de erkening ook geen terugbetaling zal zijn zoals bij een kinesist of dokter, zal er voor erkende osteopaten weinig veranderen. In geval van twijfel zullen zij ng steeds hun patient naar de dokter moeten sturen om bijvoorbeeld een scan te laten nemen om daarna op basis hiervan de patient te behandelen.

Het enige voordeel is dat de patient er zeker van kan zijn dat zijn osteopaat een opleiding heeft gevolgd met bijhorende verplichte bijscholing.

Meer informatie op www.osteotim.be of www.osteopaatpraktijk.be

Be Sociable, Share!

Bookmark

Related Posts

  • No Related Posts

Add a comment

  • Avatars are handled by Gravatar
  • Comments are being moderated