Vermoeidheid:oorzaken en oplossingen?

By Admin On September 7, 2011 Under Vermoeidheid

Maandagochtend is Julie op raadpleging geweest. Het was ongeveer een jaar geleden dat we ze nog in onze praktijk hadden gezien. Dit omdat het erg goed was gegaan met haar. Sinds enkele weken lijkt ze echter te hervallen en is ze opnieuw vermoeid. Aangezien ze vorig jaar zo lang heeft gesukkeld, wil ze nu zo lang niet meer wachten. Ze klaagt opnieuw over een enorme vermoeidheid, die haar verplicht vroeg in bed te kruipen en zelfs overdag tijdens het weekend geregeld bij te slapen. Desondanks blijft ze moe en lijkt het nog zelfs te verergeren.
Hier bovenop heeft ze opnieuw moeite met concentreren op het werk en klaagt ze over spierpijnen over het hele lichaam. Dit alles is begonnen nadat de chef op het werk afwezig was en de leiding door iemand anders was overgenomen. Deze persoon leekt zijn taak niet zo goed aan te kunnen waardoor alles in het honderd liep en iedereen er de hele dag gefrustreerd bijliep.

Dit voorbeeld dient om aan te tonen dat

vermoeidheid

niet alleen door lichamelijke overbelasting ontstaat. Meer zelfs, in onze maatschappij wordt abnormale vermoeidheid meestal veroorzaakt door stress en andere negatieve emoties. Voornamelijk frustratie en onmacht kosten enorm veel energie en de uitputting die hierdoor wordt veroorzaakt blijft continu toenemen zolang er geen oplossing wordt gevonden voor de problemen.

Vermoeidheid

Fysiologisch ligt de oorzaak in een overbelasting van de bijnierschorsfunctie. Dit orgaan zorgt er voor dat wij ons kunnen staande houden in moeilijke omstandigheden, maar als deze te zwaar zijn of te lang duren, ontstaat er een decompensatie. Dit leidt dan meestal tot vermoeidheid, spierpijnen, concentratiestoornissen en paradoxaal genoeg ook tot

slapeloosheid

.

Daarom raden wij aan om supplementen in te nemen die de bijnierschorsfunctie ondersteunen namelijk ADHS, Dynaforce . Het is erg belangrijk hier zo vroeg mogelijk mee te beginnen en zoals hoger reeds aangehaald ook de oorzakelijke problemen(stress, frustraties, ?)aan te pakken.

Indien de vermoeidheid zich al langer dan 6 weken manifesteert, raden wij aan om de kennismodule vermoeidheid te raadplegen zodat u op basis van een aantal vragen de geschikte diagnose en supplementen voor uw vermoeidheid kan vinden

Be Sociable, Share!

Add a comment

  • Avatars are handled by Gravatar
  • Comments are being moderated