Beter slapen mits kleine trukjes

By Admin On October 10, 2016 Under Vermoeidheid

Slapen is voor mij nooit een probleem geweest. Velen van mijn vrienden kunnen niet in slaap geraken als ze stress hebben, intensief gesport hebben, wijn hebben gedronken, ?. Duizend-en-??n redenen. In sommige gevallen slapen ze zo slecht dat het invloed heeft op het werk en relatie.

Velen zeggen dan wel eens dat ze er veel voor over zouden hebben om zoals mij, elke dag als een blok in slaap te volgen en opgewekt uit bed te stappen. Maar wat ik dan steeds opmerk is dat zij geen enkele actie ondernemen om beter te slapen behalve dan misscheien geen koffie te drinken voor het slapengaan. We spenderen zoveel tijd en geld aan minder noodzakelijke dingen maar om goed te (leren) slapen hebben we geen tijd. We slapen nochtans ongeveer 25-30 jaar van ons leven.

Voor mij zijn er drie aspecten die van belang zijn bij slapen: gemoedsrust, lichamelijke ontspanning en de slaapomgeving.

Veel mensen kunnen de dagelijkse beslommeringen of stress moeilijk van zich afzetten. Leer jezelf geestelijk ontspannen. Voor sommige is het lezen van een boek voldoende maar indien nodig volg een cursus yoga of e-cursus stressbeheersing. Dit hoeft niet veel te kosten en je kan er 20 jaar van genieten.

Ook het ontspannen van je lichaam is superbelangrijk. Dat kan eveneens met yoga, een massage, seks of indien er lichamelijke ongemakken zijn kan een bezoek aan de osteopaat helpen. Je hoeft immers geen uitgesproken fysieke problemen hebben om toch al een vorm van blockage te hebben die je nachtrust verhindert.

Slaapomgeving. De belangrijkste elementen van de slaapomgeving zijn het bed en de matras. Nochtans zullen de meeste mensen wanneer ze een bed kopen in eerste instantie kijken naar het design van het bed dan naar de kwaliteit om hun een goede nachtrust te bezorgen. Nog minder aandacht gaat er naar het matras. Sommige mensen besteden (niet omwille van budgetredenen) 300 euro aan hun matras of 30 euro/jaar en besteden liever jaarlijks 300 aan dokters om hun gezondheidsproblemen ten gevolge van een te kort aan slaap op te lossen. Wees verstandiger en investeer in uw matras en laat je begeleiden bij de keuze van het bed en matras die voor jou optimaal zijn.

Be Sociable, Share!

Bookmark

Related Posts

  • No Related Posts

Add a comment

  • Avatars are handled by Gravatar
  • Comments are being moderated