Bent u ook steeds moe?

By Admin On January 19, 2011 Under Vermoeidheid

Vaak lijkt ons leven zich af te spelen op ?een trein die alsmaar sneller rijdt. Iedereen probeert te blijven zitten, doch vroeg of laat moeten we er even af. Het tempo van de dag ?ligt gewoon te hoog. In plaats van ons tot het uiterste ?te willen vastklampen, zouden we beter vrijwillig even van deze hogesnelheidstrein stappen. Jammer genoeg kunnen ( of willen ) velen onder ons dit niet. Er zijn de verplichtingen op het werk, de taken voor het gezin en familie, sociale engagementen. We leven werkelijk op de tippen van onze tenen. ?Komt er een tegenslag of obstakel bovenop, helpen vakanties en vitaminesupplementen niet meer.

Moet het dan verwonderen dat vermoeidheid ondertussen ?na pijnklachten- is opgeklommen tot de tweede meest frequente reden om een huisarts te raadplegen. Uitzondering gemaakt van ernstige aandoeningen die vermoeidheid kunnen veroorzaken, schat men dat ongeveer 80% van klachten over uitputting ?te maken heeft met ons hectische levensritme.

Dit fenomeen van chronische vermoeidheid werd ?ongeveer 20 ?jaar geleden het eerst beschreven. Plots ?kwamen er in de hele Westerse wereld ?gelijkaardige verhalen naar boven over mensen die op korte tijd zo vermoeid waren geworden , dat zelfs de meest eenvoudige taken tot uitputting leidden. Daarenboven werden er bij deze pati?nten ?, buiten een futloos gevoel ?en geen energie , dikwijls nog ?andere klachten opgetekend ?: veralgemeende pijnen, concentratiestoornissen ( geestelijk moe ), combinatie van veel hoofdpijn en moe , slaapstoornissen en chronische infecties. Benamingen als burn-out en chronisch vermoeidheidssyndroom waren geboren.

Ondertussen is quasi iedereen in de medische wereld ervan overtuigd dat deze klachten van vermoeidheid bij de meeste pati?nten te maken heeft met de stress van het alledaagse leven. Echt bewijzen kan men dit nog ?niet , maar de stroom aan aanwijzingen is nog moeilijk te negeren.
Dit verschijnsel van voortdurend moe zijn ?komt namelijk veel vaker voor bij vrouwen ( gevoeliger aan stress, meer taken en verantwoordelijkheid na de dagtaak in vergelijking met hun echtgenoot ). De diagnose van pati?nten die constant moe zijn,??wijzen in de richting van het langdurig verstoren van de stressas in ons lichaam ( hormonale verbinding tussen de hypothalamus, hypofyse en bijnier ).?

Altijd moe wakker worden, lusteloos zijn en geen energie hebben, ook brandende ogen van vermoeidheid zijn dan vaak de eerste symptomen. Hoe dan ook lijkt deze epidemie van uitgeputte mensen niet meer te stoppen. Ook al lijkt de aanpak niet altijd eenvoudig, er is ook goed nieuws. Het wordt steeds duidelijker dat door het tijdig ondersteunen van de betreffende verzwakte orgaanfuncties ?deze langdurige vermoeidheid kan worden gestopt en meestal zelfs helemaal genezen. Door vitaminetekorten aan te vullen, hormonale stoornissen van schildklier en bijnier te corrigeren, de diepe slaap en de immuniteit te herstellen, ?het stressvermogen te verbeteren, zien we zelfs op korte tijd soms ongelooflijke verbeteringen.

Daarenboven is er door het veelvuldig onderzoek naar deze kenmerken van vermoeidheid ???n belangrijke les naar boven gekomen. Je kan het tijdig voelen aankomen. Burn-out voorkomen, het kan. Wanneer u zich elke dag moe of vreselijk moe blijft voelen en de medische onderzoeken brengen geen ziekte aan het licht, weet je dat je het anders moet aanpakken.

Be Sociable, Share!

Bookmark

Related Posts

  • No Related Posts

Add a comment

  • Avatars are handled by Gravatar
  • Comments are being moderated